Abonnemang

Mycket pengar kan sparas genom att välja rätt abonnemang till din mobil. Här har vi listat de större svenska operatörerna med våra egna och era erfarenheter medtagna i betyget. Längre ner på sidan hittar du några kommentarer om abonnemangsform kontra kontantkort.

Mobila abonnemang
Butik Beskrivning
Telenor håller mycket låga priser och erbjuder både kontantkort och abonnemangsform på sina telefoner. Stort utbud av kringprodukter som ofta blir lukrativa om du köper ett paket med t.ex telefoni och mobilt bredband. Telenor är sällan först ut med de senaste mobilerna, men håller istället bäst pris.
Telia är den gamla draken som ofta är snabba ut med lanseringserbjudanden på nya telefoner (t.ex som med IPhone). Priserna brukar inte vara de billigaste, men support och produktutbud är på topp. Väldigt bra kontrollpanel för att styra tillbehör till ditt abonnemang, då du väl blivit kund.
Tre är uppstickaren som numer blivit än av de största operatörerna med väldigt många butiker och kunder. Har gått i spetsen vad gällande Android-mobiler, och har liksom Telia et ypperligt webbgränssnitt för att styra abbonemanget. Har flera gånger bevisat sig erbjuda det snabbaste mobila bredbandet.


Abbonemang

Abonnemang är ett mycket lämpligt alternativ för dig som använder din mobiltelefon ofta. Samtalstaxan är billigare för abonnemang än för kontantkort, och detta är något du kan spara pengar på i längden om du vet med dig att du ringer så pass ofta att du tjänar in månadsavgiftskostnaden.

En självklar fördel med abonnemang är att du inte behöver fundera över hur mycket pengar du har kvar att ringa för eller var du ska tanka din mobiltelefon. Istället får du hem en räkning i brevlådan med statatistik över dina ringda samtal och skickade sms. Den ger en tydlig bild av dina mobilvanor och kan hjälpa dig att konstatera huruvida du har funnit en abonnemangsform som överenstämmer med dina behov eller ej.

Kontantkort

Den huvudsakliga fördelen med kontantkort är att du har god kontroll över hur mycket pengar du spenderar. Kontantkortet är laddat med ett visst belopp, och när den samtalspotten tar slut vänder du dig till närmsta återförsäljare av mobiltelefoner, livsmedelsaffär eller butik för att köpa ny samtalstid. De finns vanligtvis i valörer mellan 50 - 500 kronor.

Mobiloperatörerna subventionerar mobiltelefoner som köps tillsammans med kontantkort, då de räknar med att få igen pengarna i det långa loppet. Telefonerna är låsta i ett år till den specifika mobiloperatören och efter det kostar det ca 350-500 kronor att låsa upp mobilen för att kunna byta operatör. Det dyker dock upp allt fler företag som erbjuder sig att låsa upp de operatörsbundna mobiltelefonerna direkt för 200-300 kronor.Omdömen

Telenor har väldigt bra paketerbjudanden och håller generellt sett lägst priser för abonnemang. Bra utbud av mobilt bredband.

Telia har mycket välutvecklad support samt ett trevligt webbgränssnitt som gör det lätt att välja vilka tillbehör man vill ha till sitt abonnemang.

Tre storsatsar på Android och det gillar vi. Har också en väldigt skön webbtjänst för att hantera sit abonnemang.