Månadslinser

Här listar vi de billigaste månadslinserna vi stött på, oavsett märke. Månadslinser kommer ofta i dygnet-runt variant så att man slipper tvätta dem varje natt, och passar sig utmärkt för oss som inte blanda med glasögon. Månadslinser räcker ofta bara just en månad, eftersom skiktet som släpper igenom syre börjar förtäras efter första användningen. Här nedan, våra butikers billigaste månaderlinser!

Billigaste månadslinserna
Butik Lins Pris Antal
ActiFresh 400 är månadslinser som släpper igenom mycket syre till ögonen. Actifresh 400 är designade för att vara enkla att hantera, de har hög vätskehalt och skyddar mot solens skadliga UV-strålar. 269 6
Clearly Colors Clearly Colors är starkt färgade månadslinser som täcker den naturliga ögonfärgen. Clearly Colors ger en melerad effekt och finns i sju olika färger. De passar både för naturligt ljusa och mörka ögon eftersom linsernas färg täcker över irisen och inte släpper igenom den naturliga ögonfärgen. 199 2
Biomedics 55 är måndslinsen som är designad för att ge ännu bättre komfort och synskärpa jämfört med sin föregångare Biomedics 55. Linsen optimerar komfort och synkvalitet för alla närsynta och översynta. Mycket populär lins till ett vettigt pris! 179 6
Acuvue Advance är 1-2 veckorslinser som är speciellt designade för att behålla fukten under hela dagen och riktar sig till dig som har problem med torra ögon. Linserna har även skydd mot UV. Linsen är tillverkad av Johnson & Johnson. 188 6
Focus Visitint är en månadslins med en yta som inte tar åt sig proteinbeläggning i samma utsträckning som andra linser. Är svagt blåfärgad för att den skall vara enklare att jobba med vid isättning och rengöring, s.k hanteringsfärg. Detta är inget som förändrar synen eller utseendet. 149 6
Soflens Comfort är månadslinser som ska tas ut varje kväll för rengörning och sätts därefter in igen nästa morgon. Linserna ska efter en månads användning kastas och ersättas med ett nytt par. 179 6

Skötsel av Månadslinser

Till skillnad från endagslinser måste man förstås rengöra månadslinser. Det sköts vanligast genom att lägga linsvätska i ett etui där man förvarar linserna över natten. Om det är dygnet-runt linser så bör de ändå rengöras en gång om dagen med linsvätska.

Sova med Månadslinser

Det finns lite olika varianter av månadslinser, där t.ex vissa kan bäras dygnet runt men då bara i ett par veckor. De slits med brukstiden, helt enkelt. Var därför noga att kolla upp vilken typ du verkligen får, så att du inte riskerar torka ut ögat med utslitna linser. Det står ofta väldigt tydligt på paketet, alternativt så frågar du din optiker.

Varianter

Alla varianter av linser finns som månadslinser, allt ifrån toriska endagslinser till partylinser. Detta är den största fördelen jämte endagslinser, där tillverkningskostnaden för slipningen blir för dyr.

Länkar

Förutom de butiker vi länkar till ovan följer här några läsvärda länkar om optik, linser och synfel i allmänhet som kan vara dig till nytta innan du köper linser.


Omdömen

Lensway är en högt aktad linsbutik som har utmärkt service och bra kampanjerbjudanden vid större köp. Snabb frakt, bra websajt och bra bemötande ger förstaplats!

Lensy håller generellt lägst priser av webbutikerna för linser, dock är websajten lite tafflig. Är priset det viktigaste ska du bege dig till Lensy. Det är också Lensy som var först ut med att erbjuda prenumerationer på linser - väldigt behändigt!

Netlens är en kaxig uppstickare som inte sticker under stolen med att de är billigast på vissa märken. Bra sortiment av färgade linser, med kundfoton. Det borde fler sajter erbjuda, tycker vi!

Yourlenses är en relativt okänd linsbutik, men brukar komma med förträffliga priser på vissa modeller. Bra betyg i oberoende jämförelser, sidan kunde dock vara lite bättre.