Linsvätska

Linsvätska är en smått jobbig, men ack så väsentlig, syssla man åtar sig då man bär linser. Vätskan har många syften rengöring, däribland desinfecering, sköljning och förstås förvaring. Anledningen till att man använder linsvätska istället för vanligt vatten är att det kan finnas bakterier i det som frodas när de bosätter sig på ögat (en s.k amöba). Här listar vi Sveriges billigaste linsvätskor.

Linsvätska
Butik Info Pris Volym
Aosept är en billig och bra linsvätska som tillverkas av CIBA Vision (samma företeg som gör Focus Dailies). Fungerar på alla typer av linser och rengör m.h.a väteperoxid. 99 250ml
EasySept är en kontaktlinsvätska utan konserveringsmedel som används för desinficering och förvaring av mjuka kontaktlinser. EasySept används i kombination med det speciella linsetuiet med katalysatorplatt som medföljer i förpackningen. 109 360ml
ReNu linsvätskor säljs billigt av Lensy, och utmärker sig genom billigt pris och smidig förpackning. Modellerna heter OnTheGo och FlightPack vilket kanske förtäljer syftet. 59 120ml
Opti-Tears II är linsvätskan som Yourlenses föredrar. Detta är en återfuktningsvätska som snabbt återställer synskärpan vid uttorkning. 55 10ml
Solo Care Aqua säljs av Netlens, och skeppar tillsammans med behändigt etui. Nattförvaring och desinfecering. Ryms i brevlådenedkastet! 39 60ml

Linsvätska och Skötsel

De flesta linsvätskor täcker av alla linsens behov, d.v.s återfuktning, rengöring och förvaring, men var på uppsikt då du köper en linsvätska för första gången så att den t.ex inte bara är till för återfuktning. Linsvätskan töms i etuiet och håller linserna fräscha och rena tills morgondagen. Om du bara råkat smutsa ner linserna så brukar det lättaste vara att lägga dem i etuiet för rengöring istället för att göra det "manuellt."

Det finns ingen större skillnad på de kompletta linsvätskorna, så vi rekommenderar att du enbart tittar på priset. Ofta får man vätska på köpet om man köper större parti linser. Inte heller är det någon skillnad på linsvätska för olika linstyper, utan samma vätska fungerar lika bra till alla.

Linsvätska kan även vara bra att ha hemma om du har endagslinser på grund av sina rengörande egenskaper. Ofta händer det att man är ute i trafiken eller annat damm som gör att linsen blir kornig och öronen irriterad. Med de allra flesta dagslinserna är det då bara att skölja av dem i etuiet och sätta dem åter i ögat.


Omdömen

Lensway är en högt aktad linsbutik som har utmärkt service och bra kampanjerbjudanden vid större köp. Störst utbud av linsvätskor, och billiga dessutom!

Lensy håller generellt lägst priser av webbutikerna för linser, och erbjuder dessutom billiga linsvätskor. Ofta paketpris, så passa på!

Netlens är en kaxig uppstickare som inte sticker under stolen med att de är billigast på vissa märken. Bra sortiment av färgade linser, med kundfoton. Det borde fler sajter erbjuda, tycker vi!

Yourlenses är en relativt okänd linsbutik, men brukar komma med förträffliga priser på vissa modeller, och likaså gäller för deras priser på linsvätska.