Glasögon

Det var har blivit mer och mer populärt att köpa glasögon via webben de senaste åren. Många webbutiker har ordnat så att man kan beställa hem dussintals glasögon för testning, vilket har gett internethandeln med glasögon en rejäl skjuts framåt. Här listar vi några av butiker med bäst pris på glasögon.

Butiker med billiga glasögon
Butik Info Övrigt
Linssajten Lensway har blivit en prima glasögonhandlare på senare år och erbjuder samma goda service och kvalitet på glasögonen som på linserna. Från 295 kr för glas och båge, och de erbjuder 4 provpar som du kan beställa hem för utvärdering. Full returrätt 3 månader.
Optikbutiken.se är en välsorterad källa för glasögon som erbjuder 3 st. provpar. De har en mycket lättnavigerad webbsajt och priserna är mycket konkurrenskraftiga, ty de har egen tillverkning av bågar och slipning. Utför slipningar på beställning!

Glasögon är snyggt!

I stort sett alla brytningsfel, ålderssynthet och andra synåkommor kan idag avhjälpas med linser, men vad gör väl det då man får på sig ett par snygga glasögon - de tämligen gör personen. Ett stort plus med glasögon är att man slipper den bökiga rengöringen som kommer med linser, samt givetvis den stora variationen i utseende som det medför.

Även om en del linstillverkare numer kan slipa linser som passar precis dig är det ganska dyrt jämfört med ett par glasögon som du kan ha år ut och år in, vilket är ytterligare ett bra skäl till varför man väljer glas istället för linser.

Variation förnöjer

Många väljer den smidiga vägen ut, vilket är att köpa endagslinser i samma styrka/slipning som sina glasögon och t.ex bara använda dem på helgerna. Många anser att denna taktik är bättre för ögat i längden eftersom syretillförseln till ögat med linser alltid lider, även om linserna blir bättre och bättre på detta.

Se också till att beställa ett gäng bågar då du skaffar nya glasögon - ofta har butikerna specialpriser så att du får med några extra bågar för bara någon hundralapp. Även om du inte är ett modelejon går det inte att förneka hur stort intryck glasögonbågarna avger. Se också till att köpa rejäla fodral till glasögonen - även om många butiker erbjuder drulleförsäkring så vet vi ju hur det kan vara med tillförlitligheten på sådana. Better safe than sorry, som det heter!

Vad gäller rengöring så är det inte vidare mycket att oroa sig för. Antingen köper du en sådan där mjuk glasögonfilt hos optikern, eller skaffar annat tyg som är mjukt och inte luddar (viktigt!). Skulle bågarna blir rangliga finns de små stjärnmejslarna hos vanliga hårdvarubutiker.


Omdömen

Lensway är en högt aktad linsbutik som har utmärkt service och bra kampanjerbjudanden vid större köp. Snabb frakt, bra websajt och bra bemötande ger förstaplats!

Optikbutiken har egen tillverkning av bågar och slipar glas i egen verkstad, vilket ger mycket fördelaktiga priser.