Endagslinser

Här listar vi de billigaste endagslinserna vi stött på, oavsett märke. Endagslinser är utmärkta för slit-och-släng bruk och är Sveriges mest använda typ av linser. Alldeles förträffliga om du normalt har glasögon och bara behöver slippa dem för någon dag, eller om du vill välja de mest ekonomiska linserna. Vi listar här nedanför både de billigaste endagslinserna per butik, samt de billigaste dygnet-runt-linserna per butik.

Billigaste endagslinsen hos butik
Butik Lins Pris Antal
Focus Dailies är Sverigest populäraste endagslins, både på grund av linsens goda kvalitet och det billiga priset. Linsen är tillverkad av CIBA Vision och var en av marknadens första kvalitativa dagslinser då den kom. Skonsam mot ögat och väldigt billig - en favorit helt enkelt. 159 30
Soflens Daily Disposable är butiken Lensy's billigaste endagslins. Deras sortiment på andra linser håller för övrigt väldigt bra priser också. Linsen är en storsäljare med stor andel vatten och tunn lins yta, vilket underlättar ögats syresättning. Linserna säljs i paket om 30 st. 143 30
Focus Aqua Comfort Plus är ett par solida kontaktlinser som specialiserat sig på de som får som ögonproblem med andra linser. Ofta är detta för att linsen fuktar för dåligt, vilket Aqua Comfort Plus ska råda bot på. Kort och gott, har du problem med andra linser - testa denna! 635 90
Acuvue Endags är en populär endagslins från Johnson & Johnson. Linsen är tunn och släpper igenom mycket syre till hornhinnan vilket innebär att många användare upplever linsen som mycket bekväm. 1-day Acuvue endagslinser har ett inbyggt UV skydd som hjälper till att skydda ögat mot skadliga UV-strålar. 198 30

Att sköta Endagslinser

Detta är något av en kuggrubrik eftersom hela poängen med dagslinser är att slippa skötsel, så vi gratulerar till att du slipper detta gissel! Om man nu skulle råka smutsa ner sin lins under dagen (damm, trafiksmuts etc) kan man dock försiktigt tvätta endagslinser i vanlig linsvätska och fortsätta använda dem. Hur tålig linsen är för i- och ursättning beror lite på linsens kvalitet och märke, så fråga din optiker hur din lins står sig på detta område.

Om dina linser är tvättbara så rekommenderar vi att du samtidigt köper linsvätska, ofta får man bra pris då man köper dessa samtidigt. De flesta butiker har linsvätska, men Lensway brukar ha bäst pris om du köper ensammet.

Sova med Endagslinser

Det rekommenderas normal inte att sova med just endagslinser, men nu för tiden håller de flesta märken så hög kvalitetet att det, i undantagsfall, inte gör något om man råka somna. För säkerhets skull, läs på tillverkarens hemsida eller fråga din optiker. Skulle det vara för sent påkommet och du inte har någon irritation i ögat, så är det ingen fara på taket. Kom bara ihåg att inte göra det till någon vana eftersom ögat inte får nog med syre!

Färgade, progressiva etc

Det finns till dags dato tyvärr inga endagslinser med färgad polymer, utan detta attribut är helt klart vanligast på vecko- och månadslinser. Detta på grund av tillverkningskostnaden. Om du bara ska ha s.k "partylinser" finns det dock många varianter som bara kan bäras en kväll, men dessa är inte synkorrigerande.

För övrigt så finns de flesta varianter på endagsform, t.ex bifokala, toriska och progressiva. Kom ihåg att du bör rådgöra med din optiker om du byter från endagslinser till annan typ eftersom ögat kan svara väldigt olika på olika periodsbäranden.

Länkar

Förutom de butiker vi länkar till ovan följer här några läsvärda länkar om optik, linser och synfel i allmänhet som kan vara dig till nytta innan du köper linser.


Omdömen

Lensway är en högt aktad linsbutik som har utmärkt service och bra kampanjerbjudanden vid större köp. Snabb frakt, bra websajt och bra bemötande ger förstaplats!

Lensy håller generellt lägst priser av webbutikerna för linser, dock är websajten lite tafflig. Är priset det viktigaste ska du bege dig till Lensy. Det är också Lensy som var först ut med att erbjuda prenumerationer på linser - väldigt behändigt!

Netlens är en kaxig uppstickare som inte sticker under stolen med att de är billigast på vissa märken. Bra sortiment av färgade linser, med kundfoton. Det borde fler sajter erbjuda, tycker vi!

Yourlenses är en relativt okänd linsbutik, men brukar komma med förträffliga priser på vissa modeller. Bra betyg i oberoende jämförelser, sidan kunde dock vara lite bättre.