Privatlån

Privatlån är vad bankerna kallar större lån som inte är bolån. Dessa används för de flesta till att köpa bil, en sommarstuga eller varför inte längre resa. De flesta bankerna erbjuder privatlån mellan 10.000 - 350.000 med en ränta på 5-10%, men det är inte bara räntan som spelar roll. Här tänkte vi ge dig vår åsikt om Sveriges bästa privatlån.

Använd en låneförmedlare!

Bolag som förmedlar lån är en tämligen okänd branch i Sverige, men har blomstrat länge i andra länder. Kort och gott fungerar det så att dessa bolag håller väldigt bra koll på alla bankerna och är fullt medvetna om eventuella gömda kostnader och andra "tricks" instituten har för sig. Låneförmedlarna är gratis för dig som privatperson att använda - de får sin inkomst från bankerna.

Sveriges i särklass mest använda förmedlare är Freedom Finance. Gör en ansökan på deras sajt eller ring (0770 455919) för att prata igenom din privatlån i lugn och ro med kvalificerade förmedlare.

Institut Avgift Ränta Övrigt
0 kr X Freedom Finance samlar de flesta större svenska bankerna under ett tak och hjälper dig hitta det mest förelaktiga lånet. Bra telefonhjälp!
0 kr 4.10 % Sevenday är en svensk uppstickare som erbjuder prisgaranti på privatlån, något som de är unika med i Sverige. Hittar du ett billigare lån så matchas det!
0 kr 4.3 % ICA-banken är en av Sveriges kolosser för lån i och med sin stora kundkrets. Mycket fördelaktiga lån, både för privat och boende.
0 kr 4.75 % Ikanobanken har prima lån i klassen 10.000 - 350.000 med inga krav på säkerhet. Har historiskt sett också väldigt bra räntor på bolån.
500 kr 4.8 % Det stormar lite runt Swedbank nu, men de har fortfarande förträfflig service och en supersmidig internettjänst.

Förhandla hårt!

Många glömmer att anstränga sig den där extra metern då de förhandlar fram sina lån - man går helt enkelt till sin gamla vanliga bank och ansöker om ett lån, så är det inte mer med det. Förhandling är viktigt, och vi uppmanar dig att ansöka till ett antal banker och jämföra deras förslag. Det går alldeles utmärkt att spela ut banker mot varandra även om det kan kännas lite obekvämt.

En halv procent där, en tiondels procent där, blir väldigt snabbt stora pengar den vanligtvis långa återbetalningsperioden som privatlån har. Du kan t.ex förhandla genom att flytta runt ditt lönekonto eller pensionssparande. Kanske har du gamla privatlån på andra banker? Flytta i så fall över dessa till ett och samma ställe så har du bra förhandlingsgrund.

Omdömen

Sevenday är en ny svensk aktör på lånemarknaden som erbjuder prisgaranti på lån mellan 10.000 - 350.00 kr, en tjänst som de är helt ensamma om. Smidigt websajt, du får lånebesked på direkten då du ansöker.

Freedom Finance är Sveriges största låneförmedlare, d.v.s de samlar många olika institut under sig och kan därför rekommendera det bästa för just dig. Du betalar inget extra för att använda deras tjänst, utan det tas från bankens sida.

ICA-banken erbjuder väldigt fördelaktiga bolån och privatlån, dessutom har de många synergier med andra konton. Räntan varierar mellan 3.5 - 9% beroende på säkerhet, amorteringar och storlek. En av Sveriges mest använda banker!

Swedbank har det inte lätt i finanskrisens svallvågor, men erbjuder trots det väldigt bra service och okej räntor. Låt inte mediahysterin påverka dig alltför mycket, de är fortfarande en väldigt attraktiv bank.