Fordonslån

Fordonslån är vad det kallas när du lånar till bil, mc, båt eller liknande. På många låneinstitut så slår man samman privatlån och fordonslån, men vissa banker har särskilt fördelaktiga varianter som de väljer att marknadsföra som fordonslån. Här tänkte vi gå igenom de populäraste bankerna som har just sådana.

Vad är speciellt med fordonslån?

Oftast så ingår i fordonslån en värdering av bilen. I praktiken går det ofta till så att du helt enkelt ger banken registreringsnumret så sköter dom värderingen, kollar forna ägare, registerbevis och så vidare. Detta ger i sin tur basen för värderingen, d.v.s hur mycket säkerhet som finns för ditt fordonslån. Ofta är det ju så att man använder själva bilen som säkerhet för lånet.

Institut Avgift Ränta Övrigt
0 kr 4.75 % Ikanobanken har väldigt bra räntor och smidig ansökningsprocess på sin sajt. Deras billån är väldigt smidigt och de sköter värderingen av bilen åt dig direkt i ansökningsprocessen. Ofta får du bra ränta om du samlar dina andra privatlån samtidigt.
500 kr 4.78 % Swedbank har låg effektiv ränta på fordonslån och erbjuder som vanligt god konsultering på sina lokala kontor. Du kan ansöka om Swedbanks fordonslån direkt genom deras Internettjänst om du redan är kund hos dem - väldigt smidigt!
0 kr 4,75 % SEB, Svenska Enskilda Banken, har den mest rigorösa sektionen av fordonslån där man utformat olika lån för bil-, båt- och fritidslån. Den senare gäller t.ex fyrhjulingar. I praktiken skiljer sig dessa lån inte särskilt mycket åt, men likväl uppskattat.

Vad gäller vid begagnat köp?

Oss veterligen så kan du aldrig ta ett explicit fordonslån då du handlar begagnad bil, detta på grund av att värderingen blir så svårgjord. De flesta bankerna rekommenderar då att du tar ett vanligt privatlån och finansierar ditt bilköp på det sättet. Räntorna brukar faktiskt inte skilja sig något åt mellan privatlån och fordonslån, utan skillnaden ligger i att du tillgodoräkna dig en ny bil som en säkerhet i lånet.

Fordonslån utan säkerhet?

Fordonslån kräver oftast någon form av säkerhet, men detta beror givetvis på lånesumman. Om du kan täcka upp säkerheten med någonting annat som säkerhet, t.ex lägenhet, så är den slutliga räntan ofta densamma. Som vanligt är många av klausulerna förhandlingsbara, så stå på dig!

Omdömen

Ikanobanken är en väldigt behändig bank både för privatlån och bolån, som förutom lån har attraktiva sparkonton. Många olika varianter på fordonslån har de också, t.ex om du ska köpa bil eller MC.

SEB håller väldigt bra räntor och har historiskt sett väldigt bra räntor på sina bolån. En bra support och faktaspäckad sajt för dig som ska ta bolån ger extra plus i kanten för SEB.

Swedbank må vara flitigt mobbade i media, men har alldeles strålande räntor och Sveriges bästa Internettjänst. Vi gillar också att det faktiskt finns fysiska kontor att besöka om man vill ha personlig rådgivning.


Annat typ av lån?

Vi har jämförelser för andra typer av lån också, så klicka dig vidare!