Datortillbehör

Det är inte helt lätt att veta vart man bäst köper tillbehör till sin dator, så vi tänkte snabbt tipsa dig om de ställen vi gillar bäst på webben just för datortillbehör. Det vanligaste felet då man köper tillbehör är att man valt fel kontakter, så kolla upp att du vet vilken kontakt du ska ha på tillbehöret.

Butik Beskrivning
Dell säljer inte bara datorer, utan även tillbehör såsom scanners, möss, skrivare och många andra datortillbehör du kan behöva. Precis som med sina datorer så är priset bland de lägsta du hittar i Sverige och frakten samt supporten är ypperlig. Om du är osäker på om datortillbehöret passar är det bara ringa supporten och fråga!
Datorgiganten HP har funnits väldigt länge på datormarknaden och håller även mycket bra priser på t.ex skrivare och skärmar. Kolla även in deras datorpaket och bärbara, de håller mycket hög klass. Liksom Dell har HP supportavdelningen så att du kan ringa och fråga om du är osäker på ditt datortillbehör.
Misco är en allt-i-allo-butik för elektronik och datorgrejjer som håller väldigt bra priser på det mesta i sitt sortiment. Vi brukar själva handla härifrån, så vi rekommenderar dem å det varmaste.
Pixmania är en annan bra webshop med mycket datortillbehör och allmän elektronik som vi gillar. Säljer även mycket annat, så fönstershoppa bland deras sortiment!
Applestore säljer alla möjliga tillbehör till din stationära eller bärbara dator, samt förstås din Ipod, Iphone och andra tillbehör. Snabb frakt och en väldigt flådigt sajt, tycker vi! Kolla in deras datorer också.

Tänka på med datortillbehör

Numer är de flesta kontakter och passformer standardiserade, så om du har en någorlunda ny dator så brukar man inte behöva oroa sig över passade datortillbehör. Köper du väldigt tekniska datortillbehör som t.ex processorfläktar eller kraftaggregat måste du dock ta hänsyn både till mått, sockel och eventuell passform. Det finns inget värre än då man köper något som t.ex inte passar in i ditt datorchassi!

Det som förenklar köpet av datortillbehör är om du köpt ett färdigt datorpaket från t.ex Dell, HP eller Apple eftersom dessa också erbjuder webshoppar med tillbehör. Ofta kan du bara knappa in din datormodell och vips så får du fram alla tillbehör som passar. Ytterligare ett skäl att köpa datorpaket!

Externa länkar

Sajter som kan vara bra att känna till då du ska handla datorpaket