Sommardäck

Sommaren är i antåg och för många innebär detta att nya däck ska inhandlas. Vi har satt ihop en liten lista över de största webbutikerna som säljer sommardäck, och rangordnat dem både efter pris och duglighet. I sökrutan nedan kan du helt enkelt söka rätt på alla däck och fälgar som passar till din bil - inga mer jobbiga felköp!

Registreringsnummer:


Sverigest största onlinebutiker för sommardäck
Butik Beskrivning
Bythjul.com är Sveriges populäraste webbutik för däck både till MC och bil, sommar såväl som vinter. Enkel och bra sökfunktion där du hela tiden utgår ifrån din bils registreringsnummer och slipper därför beställa fel delar. Bythjul.com har även stort utbud av fälgar och tillbehör. Supporten är klanderfri och de skeppar vanligtvis däcken samma dag som du beställer.
Dackonline.se är en annan stor svensk spelare inom bildäck på webben och håller vanligtvis riktigt bra priser. Bra telefonsupport och snabba leveranser gör dackonline.se till förstahandsval för många bilister. Rejält sortiment på fälgar, som också dem har väldigt bra priser jämfört med traditionella bilhandlare.
Gummihuset.se är Sveriges största och äldsta sajt inom bildäck. Har stort utbud av märken och bra erbjudanden för företagssköp där du kan handla på faktura.


Inte blanda däck

På vintern, mellan 1 december till 31 mars ska vinterdäck vara på. Man får inte blanda odubbade däck med dubbade däck, det ska vara antingen eller. Om du har ett släp påkopplat och har dubbade däck på bilen ska också släpet ha dubbade däck. Om bilen har odubbade däck får släpen har dubbade däck.

På en husvagn med boggie så måste alla fyra däcken vara dubbade, även bilen måste ha dubbdäck om släpvagnen har det.

Dubbar och miljö

Miljödäcken ger inte enbart en lägre bensinförbrukning utan även en längre bromssträcka i vått väglag samt en ökad risk för vattenplaning. Två år efter att tillverkarna plockade bort den cancerogena HA-oljan från däcken fanns det en testvinnare utan det giftiga ämnet.

I Oslo och Trondheim har dubbdäcksanvändningen sjunkit till omkring 20-30 procent (i Stockholm gäller det omvända) med hjälp av avgifter. Det har resulterat bättre luftkvalitet och ingen ökning av antalet olyckor. Anledningen är ändrat körbeteende (man kör fortare och mer oförsiktigt på dubb), en parallell satsning på bättre vinterväghållning och en dubbräfflad vägyta som ökar säkerheten för de som kör utan.Omdömen

Bythjul är vårt personliga förstahandsval då vi handlar däck. Superbra sökfunktion där det räcker med reg.nr för att alltid få rätt delar.

Dackonline har generellt sett lägst priser på däck men har i vår mening inte fullt lika bra service och sajt som ovanstående. Väl värt ett besök dock!

Gummihuset är en värdig utmanare på pallplatsen och har en väldigt lättnavigerad sajt med bra priser och support.